Ontharing voor mannen

Zo helpt het dat veel kalende mannen haartransplantaties ondergaan. Maar niet iedereen wil zijn hoofdhuid volledig scheren. Hier kunnen veel redenen voor zijn. Vaak is het meer dan waarschijnlijk te wijten aan culturele eisen. Niet iedereen kan lang haar laten groeien of wil kaal worden. Veel religies over de hele wereld hebben bijvoorbeeld ook een soort ontharingsritueel.

Ontharing voor mannen is big business, het is een bloeiende industrie en de inkomsten lopen elk jaar in de tientallen miljarden dollars. De meeste landen hebben een schatting van hoeveel mannen een haartransplantatie ondergaan, maar het cijfer is echt moeilijk in te schatten omdat elke individuele man anders is. Sommige landen, met name in Europa, zullen waarschijnlijk bijdragen aan de schatting, maar zelfs met deze factoren is het werkelijke aantal nog steeds enorm.

In de Verenigde Staten hebben mannen meer kans om kaal te worden en zich te scheren dan vrouwen. Op veel plaatsen is het gewoon een kwestie van genetica. Voor mannen is kaalheid vaak ook genetisch bepaald. Hoewel kaalheid geen teken van intelligentie is, is het wel een teken van ziekte. Een dergelijke ziekte of ziekte die hoge koorts of een bijzonder virulente virale ademhalingsziekte veroorzaakt, heeft meer kans een man te doden dan hem te genezen. Op zijn minst moet kaalheid niet worden gezien als een teken van ongekwalificeerde mannelijkheid.

Geaccumuleerde kaalheid kan op elke leeftijd en in elke samenleving beginnen. Gelukkig zijn er veel manieren om grote haaruitval te maskeren en het haar lichter te maken, zodat het minder voor de hand ligt. Er zijn echter zoveel commerciële producten beschikbaar die variabele resultaten hebben. Veel van deze producten zijn gebaseerd op het benutten van de kracht van de zon om de haarzakjes te verwarmen. Het resultaat op korte termijn is dat warmte de follikel beschadigt, waardoor deze sterft en stopt met groeien. Het resultaat op lange termijn is dat hoewel deze methode werkt, het haar lichter en minder natuurlijk teruggroeit.

Hete was

Een geweldig alternatief is hot waxing. Hoewel het de was niet verwarmt om de follikels aan te tasten, wordt het aangebracht in de vorm van een laag hete was die rechtstreeks op de huid wordt aangebracht. Het grote voordeel van warm harsen is dat het haar vanaf de wortel verwijdert en de hergroei vertraagt. Er zijn twee basissoorten waxen, de cold wax en hot wax. Beide zijn effectief, en hun belangrijkste verschil is dat koude was meestal wordt aangebracht met een veel fijnere strook dan hete was.

Voordat je besluit of je wel of niet voor een warme of koude was wilt gaan, moet je weten of het veilig is om dit te doen. Als u zich zorgen maakt over allergische reacties, heeft koude was de voorkeur. Ze kunnen het gemakkelijkst met de hand worden aangebracht en verwijderd. Koude was is gemakkelijk schoon te maken, omdat de geprepareerde papieren staafjes herbruikbaar zijn om te mengen met water om de wasresten te verwijderen.

Als u van plan bent een koude wax te gebruiken om gezichtshaar te verwijderen, moet u eerst uw arts raadplegen om hun professionele mening te krijgen. Als je een hete wax gebruikt, kun je het beste een professional raadplegen voordat je de wax op je gezicht aanbrengt. gezichtshaar harsen is een goedkope manier om haar voorgoed te laten verwijderen. Harsen kan elke zes weken worden herhaald om strakke lijnen te behouden, dus het is een goede manier om met verschillende ontharingsstijlen te experimenteren en degene te vinden die bij je past!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.