Zonnebank Grondbeginselen

Barber Tilburg

De term vindt zijn oorsprong in het beroep zelf, en gaat terug op een beroepsgilde van voormalige kappers en pruikenmakers. Zij stelden zich beschikbaar om reclame te maken voor de diensten die zij aanboden, en rekenden redelijke prijzen voor het gebruik van hun apparatuur, zodat zij in de volksmond ook wel “droogkappers” worden genoemd.

Vroeger knipten de barbers niet alleen haren, maar ze schoren ook baarden, trimden en schoren borstkassen en voeten, en waren de eersten die een wit hemd droegen. Ze vormden ook broederschappen, dronken en dansten vaak samen, en ze hadden hun eigen taal van ‘gebroken ellebogen, bulten en spurten’.

Op sommige plaatsen oefenen kappers nog steeds hun oude beroep uit, terwijl anderen zich hebben gespecialiseerd in andere taken, zoals looien of acrylcoaten. Looien, bijvoorbeeld, is niet echt ontharen, aangezien de zon het haar echter nog steeds kan verven.

Looien (of “sun tanning”) is een proces waarbij de huid een tint donkerder wordt, vergelijkbaar met een zongebruinde huid. Dit is een wetenschappelijk geteste en goedgekeurde methode om de huid te bruinen, die echter weinig gereglementeerd is, waardoor de industrie in handen is van zichzelf officiërende “chemici”. De bruining wordt gemaakt van een chemische verbinding die dihydroxyaceton of DHA wordt genoemd. Hoewel het geen gevaarlijke chemische stof is, is het DHA dat het bruiningseffect permanent maakt.

Looiprocedures variëren, maar de methode van het buitenlooien is eenvoudig, het vergt tijd en geduld om perfect bruin te worden.

Zonnebank Grondbeginselen

Zonnebanken, (ook wel ’tanning beds’ genoemd) en zonnebaden komen alle neer op drie elementen: een oppervlak, een licht, en een ultraviolette lichtbron. Je kunt ze dus appels met peren vergelijken, appels met ananassen — waarbij het ene efficiënter lijkt te zijn.

Het oppervlak waarop de bruining plaatsvindt, wordt het “bruiningsoppervlak” genoemd. U kunt een salon binnenlopen waar bruiningsdiensten worden aangeboden en waar u, na betaling van de servicekosten, naar een speciaal ontworpen zonnebank wordt geleid. Als u alle apparatuur van dichtbij bekijkt, zult u zien dat sommige zonnebanken vrij eenvoudig zijn, maar dat andere juist vrij complex zijn. Als u meer hulp nodig heeft, laat het personeel van de salon dan weten dat u meer hulp nodig heeft.

Rugvuil, dode huid, minieme sporen olie en lichaamswarmte zorgen voor een opeenhoping van stoffen op het bed. Al deze stoffen worden verwijderd door het looiproces, dat “stuk voor stuk” wordt uitgevoerd. Na verloop van tijd wordt dit gemakkelijker en minder kostbaar, omdat het proces erop gericht is het dode materiaal, dat moeilijker te verwijderen is, te verwijderen.

Langdurige resultaten zijn de belofte van de indoor tanning. Ondanks het feit dat er geen bewijs is dat sinaasappels, opvoedingscentra of tabletten helpen bij de aanmaak van een goede huid, lijken zij deze wel te helpen. Door de bijzondere eigenschappen van sommige plantenextracten lijken ze de huid op een positieve manier te beïnvloeden.

Binnen zonnen is echter niet zonder de gevaren van overmatige blootstelling aan ultraviolette straling. Er moet goed worden opgelet waar de gevarenzones liggen, en wanneer ze worden gebruikt in hoeveelheden die de aanbevolen dosering overschrijden. Het bedekken van het gezicht met kleverige substanties, zoals kranten of fabrikantennamen, of het aanbrengen van de tint op de huid, maakt het niet goed wanneer de dagelijkse blootstellingslimiet niet wordt gehaald.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.