Wat is intens licht

Wat is een Intense Pulsed Light behandeling?

IPL of Intense pulsed light treatment (Intense gepulseerde lichtbehandeling) is een medische procedure waarbij een helder licht wordt gebruikt dat gewoonlijk wordt geproduceerd door fluences van Violet licht van 400 nanometer tot 800 nanometer. De eerste behandeling die wordt gegeven is een sessie van 20 minuten die over meerdere weken wordt verdeeld. Na de eerste behandeling kan de huid roodachtig zijn en warm aanvoelen; deze typische sessie leidt tot een beter uitziende huid met minder verslapping. Het kan enkele maanden duren voordat de behandelingen resultaat hebben.

Wie zijn de ideale kandidaten voor IPL-behandeling?

Deze behandeling is geschikt voor iedereen die ouderdomsvlekken of bruine vlekken wil laten verdwijnen die de huid er ouder doen uitzien. Het is ook geschikt voor iedereen die een meer egale huidskleur wil bereiken. Deze behandelingsmethode kan geschikt zijn voor:

– Iedereen die dat nodig heeft:

– Verbetering van de gezonde huid (d.w.z. verbetering van het uiterlijk van de gezichtshuid en de halshuid)

– Iedereen die dat nodig heeft:

– Verhoogt de productie van collageen- Verwijderen van zonneschade (d.w.z. verminderen van bruine ouderdomsvlekken, sproeten en acne littekens)

– Zwangere vrouwen of vrouwen die op het punt staan zwanger te worden

– Mensen met een ongelijkmatige huidpigmentatie

– Mensen die extreem gevoelig zijn voor de zon

– Mensen die een paar sproeten hebben die ze willen laten vervagen.

– Degenen die een moedervlek hebben die ze ontevreden zijn met het uiterlijk.

Bovendien zijn er enkele aandoeningen die niet geschikt zijn voor behandeling met IPL, die hieronder worden vermeld:

– Kanker, Intens gepulseerd licht

– niet te stoppen ziekten en ernstige immunodeficiëntie (HIV/AIDS, enz…)

– Slaapstoornissen zoals slaapapneu en slapeloosheid

– Infecties, ontstekingen, aandoeningen, enz.

– En al het andere dat pijn, zwelling of irritatie van de huid kan veroorzaken.

De huid

De huid is het grootste orgaan van het menselijk lichaam; zij is verantwoordelijk voor de bescherming van het inwendige orgaan van het lichaam tegen dingen van buitenaf die het kunnen beschadigen – of het menselijk lichaam zelf. Zij helpt ook bij de synthese van vitamine D, de essentiële stof die onze beenderen, ons zenuwstelsel en de hervorming van de interne systemen van ons lichaam maakt. De huid dient ook als bescherming en temperatuurregelaar van het lichaam.

De dikte van de huid varieert op verschillende delen van het lichaam:

– De huid van het gezicht kan dunner zijn dan de huid op de rest van het lichaam.- De huid van de onderarmen kan dunner zijn dan de huid van de ellebogen en de knokkels.- De huid van de voeten kan dunner zijn dan de huid van de andere drie tenen en is verkort.

Ook zijn er veel kleine deukjes op de huid, microcarcinomen genoemd. Microcarcinomen kunnen minieme hoeveelheden bloed bevatten die erop wijzen dat er een sterke bloedstroom is in dat deel van de huid. Ze bevatten ook bacteriën die afkomstig kunnen zijn van de beschadigde cellen van de huid.

Ouderdomsvlekken zijn ook een belangrijk teken dat de leeftijd van de huid laat zien. Dit zijn bruine vlekken met meestal een zwart centrum; ze ontstaan meestal wanneer de huid van de persoon aanzienlijke hoeveelheden ultraviolette stralen heeft ondergaan, zoals in een zonnestudio. Deze vlekken zijn ook een teken van de jacht op bontjagers.

Littekens ontstaan meestal in de lederhuid, de elastische middelste laag van de huid; door de aanmaak van collageen ziet de huid er natuurlijk uit nadat de wond genezen is. Daarnaast is een litteken meestal ook een verkleurde vlek of een vlekkerige plek die veel over de persoon kan zeggen en een bron van verlegenheid kan zijn.

Verzorging van de huid

Als er geen aangenaam verschil is in de toestand van de huid wanneer bepaalde huidverzorgingsproducten geen oplossing bieden voor de problemen, stellen dermatologen voor om de basisroutines voor de verzorging van de huid op een aantal punten te wijzigen. De volgende punten zijn belangrijk voor een goede verzorging van de huid:

– Gebruik warm water, geen heet water. Heet water maakt de huid droog en hard.

– Zorg ervoor dat u uw huid één of twee keer per week scrubt. Miljoenen dode huidcellen vallen er dagelijks af, maar overmatig of onjuist scrubben kan de huid beschadigen.

– Om zonnebrand te voorkomen, moet u zich insmeren met een zonnebrandlotion voordat u naar buiten gaat. Als de zonnebrandlotion geen zonnefilter bevat, kunnen de ultraviolette stralen de huid binnendringen en schade toebrengen aan de cellen.

– Als u een droge huid heeft, hydrateer de huid dan, maar overdrijf het niet.

– het drinken van grote hoeveelheden water wordt ook aanbevolen voor de juiste hydratatie van de huid;

– Eet een goed dieet, dat ook de huid ten goede kan komen. Volgens een studie kan bij een tekort aan vitamine A het risico op depressies en gewone huidrimpels toenemen.

– Vermijd overmatige consumptie van vetten en stimulerende middelen zoals voedingsmiddelen die de insulinespiegel doen stijgen.

lees meer:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.