haarverzorging tips

Free Gratis stockfoto met achteraanzicht, alleen, avond Stock Photo

Het zal je misschien verbazen dat veel oude mensen haar als mooi beschouwden. Ze zouden zeker haar ruilen voor goud! De geschiedenis van haar gaat duizenden jaren terug. De ouden beschouwden haar als magisch en heilig. Er wordt gezegd dat haar in het oude Egypte werd gebruikt als anti-amsirale behandeling.

Een van de meest voorkomende vragen is wat de oorzaak is van haaruitval?. Het antwoord is simpel: haar valt uit door de genetische aanleg die ook wel erfelijkheid wordt genoemd. Het valt constant uit vanwege de levensstijl en het dieet van de meeste mensen. Er zijn veel factoren die tijdelijke haaruitval veroorzaken, zoals zwangerschap, erfelijkheid, identiteit, stress en hormonale problemen. Veel mensen ervaren ook ’s nachts tijdelijke haaruitval.

2. Vermijd te krachtig poetsen.

Regelmatig borstelen van het haar kan de natuurlijke laag van het haar wegslijten en het haar droog en verward maken. Het resultaat is dat het haar vaak sneller breekt en beschadigt. Het is daarom aan te raden het haar niet te borstelen als het nat is. De uitzondering op deze regel is het geval van de paardenstaart, wanneer het haar in de paardenstaart is gevlochten, borstel het haar dan voorzichtig om schade te voorkomen.

3. Vermijd het gebruik van sterke shampoos en conditioners.

Sommige shampoos en conditioners zijn behoorlijk hard en beschadigen het haar. Vooral petroleumgelei is extreem droog voor het haar en moet worden vermeden. Vermijd bovendien het rechtstreeks aanbrengen van conditioners op de haarwortels. Breng in plaats daarvan de conditioner aan op de middellange lengtes en punten van het haar. Als het haar door het basisproduct in de war of droog is, kan dit worden opgelost met een paar vingers of een kam met wijde tanden. Ook moet de conditioner vóór het wassen in het haar kunnen trekken. Dit kan zonder het haar lang te laten zitten.

4. Vermijd overmatig föhnen.

Föhnen wordt aanbevolen om het bestaande vocht van het haar op te drogen, maar moet niet zo snel gebeuren. Het haar mag ook niet gedroogd worden met een te warme föhn aangezien dit het haar kan beschadigen. Een goede tip is om het haar op natuurlijke wijze aan de lucht te laten drogen.

5. Vermijd kammen of te hard borstelen.

Gebruik een kam of borstel die zacht is. Deze items zijn meestal zacht en gemaakt van natuurlijke of synthetische vezels. Er zijn verschillende merken die beweren dat hun producten zachtaardig zijn, maar er is geen garantie. Kammen en borstels die te ruw zijn, kunnen aan het haar trekken en ervoor zorgen dat het afbreekt. Gebruik het voorzichtig bij het borstelen van het haar.

6. Vermijd slapen met nat haar.

Slapen met nat haar is een grote no-no. De natuurlijke olie van het haar zal het haar beschermen, maar slapen met nat haar kan het haar beschadigen. Een föhn kan worden gebruikt om het haar aan de lucht te drogen, en het op deze manier verwijderen van het haar kan een beter haaronderhoud bevorderen. Slapen met nat haar vermindert ook het vochtgehalte van het haar, waardoor het haar broos kan worden.

7. Gebruik verzorgende producten bij het wassen van haar.

Gebruik een conditioner die licht is voor het haar. Zorg ervoor dat je het haar in een handdoek doet voordat je een conditioner gebruikt om ervoor te zorgen dat het goed wordt opgenomen. Revlon Honing Geurvrije conditioner wordt aanbevolen.

Als je deze tips in de loop van de tijd gebruikt, zal je haar mooi zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.