De geschiedenis van de elektrische haarproducten

Hairdresser Amsterdam Zuid

Voetenleer:

In de jaren 1900 begonnen mannen lange vingernagels te laten groeien. Ze vonden het niet gepast om hun vingernagels te laten groeien, omdat ze dat mannelijk vonden. In plaats daarvan gebruikten ze kunstnagels en een nagelknipper om de nagels te knippen.

Uiteindelijk stopten ze echter helemaal met dit “neus maken” en beschouwden ze haar als de meest passende vorm van nagelaanvulling.

Gebruik van chemicaliƫn voor haarstyling:

Door de invoering van de “stijltang” en de “haarlak” bleef de styling van het haar door vrouwen sterk gelijkend op die van mannen. De chemische stoffen in de haarproducten waren echter heel anders dan die welke de fabrikanten gemakshalve gebruikten. De haarproducten van vrouwen waren dus heel anders dan die van mannen.

Pas toen het begin van de 20e eeuw naderde, begon de hairdresser van vrouwen te verschillen van die van mannen. De uitvinding van goedkope en gemakkelijk te gebruiken haarstrijkijzers veranderde dat allemaal.

Een hairdresser en zijn schaar:

De uitvinding van de elektrische barbier en zijn schaar bereikte spoedig de markt. De barbier en zijn schaar kregen nu veel meer betekenis dan de altijd belangrijke ‘oude’ manier van haarknippen. Het tijdperk van de grote salons en het thuis knippen van het haar werd duidelijk. Mensen lieten hun haar niet alleen knippen bij de barbier, maar ook bij de elektrische ‘knipster’.

machines en geleiders voor het knippen van haar:

Een ander belangrijk ding voor het knippen van haar was de uitvinding van de knipmachines. Tegenwoordig gebruiken mensen die hun haar laten knippen deze machines. Ze verschillen helemaal niet van de traditionele machines. Ze maken het mogelijk het kapsel gemakkelijk in model te brengen en te verwijderen als het niet bij de gewenste stijl past. Omdat hairdressers niet als gereedschap worden gebruikt bij het traditionele knippen, worden ze als veilig beschouwd voor de klanten.

ze hebben de vorm van een schaar, maar hebben geen scherpe randen. Ze zijn ontworpen om het haar te knippen en vorm te geven, niet om wonden te veroorzaken en littekens achter te laten. Het haar van ‘binnenuit’ afknippen met een zelfgemaakt scheermes, een elektrisch scheerapparaat of een elektrisch scheerapparaat van voor de puberteit is nu mogelijk dankzij deze machines. De resultaten zijn qua uiterlijk en gevoel net zo dichtbij en scherp als wanneer het haar met de schaar zou zijn geknipt.

t is niet te lang en het kan gemakkelijk worden gehanteerd. De apparatuur die nodig is om het haar op een conventionele manier te knippen, moet door het huis worden gedragen. Dit kan het moeilijk maken voor de persoon die het haar knipt om de exacte plaats van de apparatuur te zien. De elektrische neushaarknipper biedt een gemakkelijkere oplossing. De inhoud van een van deze elektronische neushaartrimmers/snijplotters is oplaadbaar, en de ladingen zijn volledig terug te winnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.